Hammarn_Logo_white-02-01

Kulningskurs på fäbodvall

Att höra lockropet eka mellan skog och berg och vid lägerelden lyssna till vallvisor. Det väcker slumrande känslor till liv- något uråldrigt och bekant slår an en ton inom dig. Välkommen till en magisk helg på Svedjebovallen i Hassela. Den gamla fäbodvallen där du kan lyssna till tystnaden och förnimma skogens väsen. Julia Woxberg tar oss med på en helande resa och guidar oss inom det gamla kulturarvet – kulning.

I kursen får du utforska din röst med hjälp av olika övningar som skapar ett lugn inombords och du känner hur glädjen börjar spira. Vi övar kulningsteknik och vi lär oss vallvisor. Även sånger som passar till ceremoni och ”i cirkel” kommer du att få sjunga. Här ingår stillhet / bön / meditation. Och naturligtvis ska vi alla få prova att kula på en i naturen lämplig plats! Helgen innehåller även healingcermonier där vi knyter nära kontakt med naturens helande energier. En kraftfull reningscermoni hålls i det flödande vattendraget. Stillsamma promenader i skog och mark, där du kan lägga din kind mot det gamla trädets skrovliga stam och känn dess inneboende kraft.

Dela historier vid lägereldarna och känn moder jord under dina fötter. Mörkret gör sitt intåg och kanske skymtar vi stjärnorna där ovan.

Enkel övernattning i den gamla sommarladugården/fäxet. Medtag sovsäck, liggunderlag, kudde, filt, kläder och skor som passar ute i skog och mark, vattenflaska och ett öppet sinne.

Inga förkunskaper krävs. Kursen hålls i kuperad terräng i skog och mark. Vid frågor och funderingar kontakta Maria Östlund.


Viktigt: 1.000 kr (av totalt 3.900 kr) betalas redan vid boking – för platsreservation. Delbetalningen återfås inte vid eventuell avbokning. Sista anmälningsdatum är 2 augusti.
Kulning med Julia Woxberg

"Musik och sång är något som tillhör människan. Det är inte bara för dem som anses vara musikaliska. Här är alla välkomna att sjunga, även du som inte tror dig kunna sjunga!".

I dessa cirklar och kurser sjunger vi lättlärda enkla sånger från olika kulturer och sammanhang, om och om igen så vi får möjlighet att sjunka djupare ner i oss själva och frigöra energi. Förutom sången förekommer övningar som är till syfte för deltagarna att släppa taget mer, utforska sin röst och finna sin inre kraft. Instrument som går bra att sjunga till är välkommna.

Wox Hjulia – musik och andrum

Maria Löfstrand-Hedblom fixar maten till oss

”Det är en enkel mat tillagad från grunden. Jag lagar mat ur ett hälsoperspektiv där den stödjer kroppens förmåga till självläkning”.

Måltider som ingår: Matigare fika vid ankomst, 2 x Frukost, 2 x Lunch, 2 x Middag. Närproducerade och ekologiska produkter används.

Arrangör

Maria Östlund
Telefon
+46 70 222 64 19
E-post
maria@hammarn.info

Datum

sep 03 - 05 2021

Kostnad

SEK3,900.00

Swish nummer: 123 123 2461

Plats

Hammarn Horse Farm
Svedje 217, 829 98 Hassela, Sweden

Timme-schema

Fredag

14:00
Samling på gården
Hammarn i Svedje Hassela för gemensam avfärd till skogen.
Matigare fika vid ankomst
Presentation av platsen och varandra
Julia Woxbergs kurs börjar
Middag
Julia fortsätter...
Lägereld
Mys vid lägereld

Lördag

8:00
Morgonmeditation
Frukost
Julia fortsätter...
Lunch
Sista passet med Julia
Fika
Despachocermoni
lämna det gamla och ogynsamma för en nybörjan och det du önskar in i ditt liv
Middag
Promenad i skog och mark
Lägereld
Mys vid lägereld

Söndag

8:00
Morgonmeditation
Frukost
Houcha Rumi
Reningscermoni vid flödande vatten
Lunch
Tid för reflektion och avslut
14:00
Återfärd ner till gården

Kontakta oss